Cara menggoreng dengan Kentang Segar

- 2021-05-27-

Kentang SegarKentang goreng sederhana, anda boleh membuatnya di rumah.

First prepare the ingredients: Kentang Segar, salt, tomato sauce, pepper, cooking oil

AmalanKentang SegarKentang goreng:

1. Kupas kentang yang sudah siap terlebih dahulu, kemudian potong menjadi kepingan untuk digunakan kemudian.

2. Tambahkan jumlah air dan garam yang boleh dimakan ke dalam mangkuk, rendam kerepek kentang yang sudah siap di dalam mangkuk selama kira-kira lima belas minit, dan angkat air hingga mengalir.

3. Tuangkan jumlah minyak masak yang sesuai ke dalam kuali, panaskan minyak selama 70% hingga 80%, tuangkan kentang yang telah dikeringkan ke dalam kuali minyak dan goreng sehingga ia berwarna keemasan di kedua-dua belah pihak.

4. Toskan minyak pada kentang kentang, dan kemudian masukkan sedikit garam dan lada untuk membuat kentang goreng.Kaedah kentang goreng agak mudah. Dalam kehidupan seharian, anda boleh menggunakan sebilangan kentang untuk membuat kentang goreng di rumah, dan anda boleh memakannya dengan beberapa perasa lain ketika membuat kentang goreng. Kentang goreng yang dihasilkan dengan cara ini Rasanya agak sedap. Walau bagaimanapun, suhu minyak mesti dikawal dengan baik. Suhu yang terlalu tinggi akan menjadikan kentang goreng menjadi lemah, jadi anda perlu memperhatikannya semasa proses menggoreng.